Makové muffiny
Já a v kuchyni?? Zbláznili jste se? Tak takto nějak
bych reagovala, ještě tak minimálně před dvěma lety. Ale doba se mění a my s ní.
Pořídila jsem si úplně nejroztomilejší
kuchařku na světě a začala. Chytlo mě to tak, že momentálně v karanténě peču
i 2x do týdne. Čím déle peču, tím více se mi daří. Ne, že bych neměla, co
jiného na práci. Ale známe to asi všichni.
Momentálně (asi to tak zůstane) jsem trošku handicapovaná, protože nemohu jíst
pšenici, sladké, cukr, mléko a další věci. Ale jako velký problém to nevidím, neboť sladké:
koláče, buchty, dorty atd. jsem nikdy
moc nejedla. A už vůbec se s ovocem. Ale co bych za zdravější a krásnější
pleť neudělala. A tak peču hlavně pro rodinu, přátele a mého milého. 😊
jedna radost.
Momentálně je pro mě její blog velkou inspirací, tak snad
bude i pro Vás.
Ingredience (na 14 ks)
200 g hladké mouky
100 g povoleného másla
150 g cukru krupice
3 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
200 ml mléka
100 g mletého máku
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
špetka mleté skořice
2 lžíce citronové šťávy
100 g povoleného másla
150 g cukru krupice
3 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
200 ml mléka
100 g mletého máku
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
špetka mleté skořice
2 lžíce citronové šťávy
Horkovzdušnou troubu předehřeji na
170 °C.
Máslo vyšlehám společně s cukrem a žloutky. Mouku smíchám s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí, skořicí a mákem. Tuto směs vmíchám do žloutkové směsi (bude hodně hustá) a přiliji mléko (já přidávala mléko bez laktózy). Rozmíchám, a nakonec přidám pevný sníh z bílků. Pečeme 20 minut.
Máslo vyšlehám společně s cukrem a žloutky. Mouku smíchám s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí, skořicí a mákem. Tuto směs vmíchám do žloutkové směsi (bude hodně hustá) a přiliji mléko (já přidávala mléko bez laktózy). Rozmíchám, a nakonec přidám pevný sníh z bílků. Pečeme 20 minut.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat